چه مدت پس از فارغ التحصیلی باید به سربازی برویم؟
همه دانشآموزان و دانشجویان پس از فارغ التحصیلی میتوانند از مهلتی ۶ ماهه تا یک ساله برای رفتن به سربازی برخوردار شوند.
مهلت معرفی به نظام وظیفه برای برنامهریزی افراد برای ادامه تحصیل در مقاطع بعدی در نظر گرفته شده است. در ادامه بررسی میکنیم که مدت زمان معافیت تحصیلی بعد از فارغ التحصیلی چقدر است و افراد چطور میتوانند از این مهلت استفاده کنند یا آن را تمدید کنند.
مدت زمان معرفی به نظام وظیفه بعد از فارغ التحصیلی چقدر است؟
همان طور که میدانید، در صورتی که پسران بالای ۱۸ سال وضعیت نظام وظیفه خود را مشخص نکرده باشند، دچار غیبت سربازی و در پی آن، اضافه خدمت خواهند شد.
همه مشمولان خدمت سربازی باید از سالهای مهلت معرفی و نحوه معرفی به نظام وظیفه اطلاع کامل داشته باشند تا از تبعات غیبت سربازی در امان بمانند. اما اگر به تازگی فارغ التحصیل شدهاید، لازم نیست به صورت فوری نگران سربازی باشید. سازمان نظام وظیفه زمانی را به عنوان مهلت معرفی به نظام وظیفه در نظر گرفته است.
🟩 در طول این مدت شما میتوانید برای ادامه تحصیل برنامهریزی داشته باشید و یا برای رفتن به سربازی در زمان مناسب اقدام کنید.
🟩 در پاسخ به این سوال که مدت زمان معرفی به نظام وظیفه بعد از فارغ التحصیلی چقدر است، باید بگوییم که مشمولان و متقاضیان با توجه به تاریخ فارغ التحصیلی خود میتوانند از ۶ ماه تا یک سال مهلت معرفی به نظام وظیفه و پست دفترچه سربازی بهرهمند شوند.
در صورت عدم دسترسی به تلفن ثابت و دریافت بسته های مشاوره لطفا کلیک کنید.
تماس از تلفن همراه
مهلت معرفی به سازمان نظام وظیفه برای دانش آموزان
طبق ضوابط و مقررات تصویب شده کشور ما، پسران بالای 18 سال، مشمول خدمت سربازی قلمداد میشوند. اگر دانشآموزی دوران تحصیلی خود را بدون تجدید دوره و یا مشکل و توقف در تحصیل گذرانده باشد، حداکثر تا پایان ۱۸ سالگی دوره متوسطه دوم خود را به پایان خواهد رساند.
🟣 اما اگر دانش آموزی به هر دلیلی، در آغاز سن ۱۹ سالگی اقدام به ادامه تحصیل در مقاطع بالاتر نکرد حتما باید سازمان نظام وظیفه را از وضعیت تحصیلی و خدمت خود مطلع سازد.
🟣 به عبارت دیگر، دانشآموزان اگر به سن ۱۸ سال رسیده باشند و تحصیل آنها به اتمام رسیده باشد، تا یک سال برای معرفی برای سربازی مهلت اضافی در اختیار خواهند داشت.
🟣 در این مدت دانشآموزان میتوانند برای شرکت در کنکور برنامهریزی کنند و یا برای آینده شغلی خود برنامهریزی داشته باشند. در ادامه سنوات ارفاقی نظام وظیفه در شرایط مختلف را به تفکیک دانشجویان و دانش آموزان توضیح خواهیم داد.
مهلت معرفی به نظام وظیفه پس از انصراف و اخراج چه مدت است؟
افراد محصل ممکن است به دلایل مختلفی به فکر ترک تحصیل و انصراف از دانشگاه باشند. در این حالت دیگر بازه زمانی که برای معافیت تحصیلی آن ها در نظرگرفته شده است، لحاظ نمیشود و این افراد طبق قوانین، باید برای معرفی به سازمان نظام وظیفه اقدام کنند. اما دانشجویان و دانشآموزان بعد از انطاف یا اخراج باید چه زمانی خود را آماده رفتن به سربازی کنند؟
دانشجویان انصرافی و اخراجی
دانشجویانی که از تحصیل انصراف میدهند و یا دوره تحصیلی خود به هر دلیلی اخراج میشوند، یک سال پس از تاریخ انصراف از تحصیل زمان دارند تا برای سربازی اقدام کنند.
ترک تحصیل دانشآموز زیر دیپلم
اگر دانشآموزی که زیر ۱۸ سال سن دارد، قبل از سن مشمولیت اقدام به ترک تحصیل کرده باشد، حداکثر تا ۶ ماه پس از پایان ۱۸ سالگی میتواند از مدت زمان معافیت تحصیلی بعد از فارغ التحصیلی استفاده کند. همچنین برای دانشآموزانی که بعد از ۱۸ سالگی اقدام به ترک تحصیل کردهاند، حداکثر تا یک سال پس از انصراف از تحصیل، مهلت برای سربازی در نظر گرفته شده است.
در نظر داشته باشید که تمدید معافیت تحصیلی برای معرفی به نظام وظیفه، برای محصلان فارغ التحصیل و انصرافی، در نظر گرفته نخواهد شد. بنابراین بدون داشتن اطلاعات کافی در رابطه با شرایط نظام وظیفه خود، به هیچ عنوان به فکر تمدید مهلت معرفی به نظام وظیفه نباشید. در جدول زیر میتوانید خلاصهای از مهلت معرفی به نظام وظیفه را پس از انصراف یا اخراج ملاحضه نمایید:
مهلت معرفی نظام وظیفه بر اساس وضعیت تحصیلی | |
وضعیت تحصیلی | مهلت معرفی نظام وظیفه پس از انصراف یا اخراج |
دانشجو | یک سال پس از تاریخ انصراف از تحصیل |
دانشآموز زیر دیپلم (قبل از سن مشمولیت ترک تحصیل) | تا پایان ۱۸ سالگی و حداکثر تا ۶ ماه پس از پایان ۱۸ سالگی |
دانشآموز زیر دیپلم (بعد از ۱۸ سالگی ترک تحصیل) | حداکثر تا یک سال پس از انصراف از تحصیل |
مهلت معرفی به سربازی پس از فارغ التحصیلی چه مدت است؟
مشولان خدمت سربازی پس از این که فراغت از تحصیل گرفتند باید در موعد مقرر، نسبت به پست کردن دفترچه نظام وظیفه و یا تعیین وضعیت نظام وظیفه خود اقدام نمایند.
🟠 اگر مشمولان در سنوات مهلت معرفی نسبت به مشخص کردن وضعیت نظام وظیفه خود اقدام نکنند، برای آنها غیبت سربازی لحاظ خواهد شد.
🟠 در قانون نظام وظیفه آماده است که دانشجویان پس از فارغ التحصیلی، یک سال برای رفتن به سربازی فرصت دارند. به علاوه دانشآموزان که از دبیرستان و هنرستان فارغ التحصیل میشوند، بعد از ۱۸ سالگی تا ۱ سال برای اقدام برای سربازی زمان در اختیار دارند.
🟠 اگر دانش آموزی قبل از ۱۸ سالگی موفق به دریافت دیپلم شود، حداکثر تا ۶ ماه پس از پایان ۱۸ سالگی، مهلت معرفی خواهند داشت.
در جدول زیر میتوانید خلاصهای از مهلت معرفی نظام وظیفه پس از فارغ التحصیلی را برای دانشآموزان و دانشجویان مشاهده کنید:
مهلت معرفی نظام وظیفه بر اساس وضعیت تحصیلی پس از فارغالتحصیلی | |
وضعیت تحصیلی | مهلت معرفی نظام وظیفه پس از فارغالتحصیلی |
دانشجو | یک سال |
دانشآموز در صورت دریافت دیپلم بعد از ۱۸ سالگی | تا ۱ سال |
دانشآموز در صورت دریافت دیپلم قبل از ۱۸ سالگی | حداکثر تا ۶ ماه پس از پایان ۱۸ سالگی |
سنوات مهلت معرفی به نظام وظیفه بعد از فارغ التحصیلی
هر مشمولی با توجه به شرایطی که دارد میتواند از تسهیلات سنوات مهلت معرفی استفاده کند. در نظر داشته باشید که به همه مشمولان یک بازه زمانی مشترک، مهلت معرفی تعلق نخواهد گرفت.
همان طور که پیشتر گفتیم مشمولان با توجه به تاریخ فارغ التحصیلی و انصراف خود میتوانند از ۶ ماه تا یک سال مهلت معرفی به نظام وظیفه بهرهمند شوند.
اما افراد میتوانند با داشتن شرایطی خاص مانند پذیرفته شدن در مقاطع تحصیلی بالاتر و یا بیماری و دلایل پزشکی، برای تمدید مهلت یکساله بعد از فارغ التحصیلی اقدام کنند. در جدول زیر مهلت معرفی بعد از سنوات ارفاقی که برای مشمولان مقاطع مختلف در نظر گرفته شده، آمده است:
سنوات ارفاقی نظام وظیفه بر اساس مقطع تحصیلی | |
مقطع تحصیلی | سنوات ارفاقی نظام وظیفه |
کارشناسی | پنج سال |
کارشناسی ارشد | سه سال |
دکتری | شش سال |
برای تمدید معافیت تحصیلی باید چه اقداماتی انجام داد؟
اگر قبل از پایان مهلت اعلام شده در جدول بتوانید به مقاطع بالاتر راه یابید، باید گواهی پایان مهلت معافیت را به مسئول مربوطه در دانشگاه تحویل دهید تا از ثبت غیبت سربازی جلوگیری کنید. اگر به موقع نسبت به دریافت معافیت تحصیلی مقطع بالاتر اقدام نکنید باید برای اعزام به خدمت سربازی آماده شوید.
توجه داشته باشید در صورتی که غیبت سربازی برای شما لحاظ شود دیگر نمیتوانید از تسهیلاتی مانند مانند معافیت کفالت استفاده کنید.
شرایط تمدید معافیت تحصیلی چیست؟
برای این که معافیت تحصیلی شما تمدید شود، باید این شرایط را داشته باشید:
🟢 فرد باید در مقطع تحصیلی بالاتر قبول شده باشد و در دانشگاه مورد نظر ثبت نام کرده باشد.
🟢 دانشجو باید مدارک ثبت نام خود در دانشگاه و قبولی در آزمون ورودی را به سازمان نظام وظیفه ارائه کند.
🟢 جدیدترین قانون دریافت مهلت معرفی از نظام وظیفه این است که مشمولان بعد از فارغ التحصیلی در سنوات مجاز یا ارفاقی میتوانند تا یک سال پس از فارغ التحصیلی یا انصراف از تحصیل، از مهلت معرفی به سربازی استفاده کنند.
چرا تمدید مهلت معرفی به نظام وظیفه مهم است؟
افراد به منظور استفاده از تسهیلاتی مانند کسری خدمت سربازی، باید از ثبت شدن غیبت سربازی در پرونده خود جلوگیری کنند. به همین دلیل، پس از پایان مهلت معافیت، اگر شرایط تمدید معافیت را دارید، باید اقدام به تمدید مهلت معرفی به نظام وظیفه نمایید.
در نظر داشته باشید که حداقل ۱۵ روز قبل از پایان مهلت معرفی به نظام وظیفه، برای تمدید مهلت معرفی اقدام نمایید. بازه زمانی در نظر گرفته شده برای افراد دارای مدرک دیپلم و زیر دیپلم به مدت یک ماه است. همچنین مدت زمان در نظر گرفته شده برای افراد دارای مدرک فوق دیپلم و یا مقاطع بالاتر، این زمان به مدت دو ماه در نظر گرفته شده است.
معرفی به سازمان نظام وظیفه چگونه انجام میشود؟
مشمولان خدمت سربازی، به چند دسته تقسیم میشوند. دسته اول بلافاصله پس از پایان سن ۱۸ سالگی به خدمت سربازی اعزام خواهند شد. دسته دوم با دریافت معافیتهای موقت تحصیلی، پزشکی و… پس از پایان مهلت معافیت خدمت سربازی خود به خدمت اعزام میشوند.
اما دسته سوم افرادی هستند که برای دریافت معافیت سربازی دائم اقدام مینمایند و در صورت داشتن شرایط لازمه معاف همیشگی خواهند شد. مشمولان خدمت سربازی جزء هر کدام از این سه دسته که باشند، باید برای مشخص کردن وضعیت نظام وظیفه خود اقدامات لازم را انجام دهند.
اولین اقدام برای اعزام به خدمت سربازی، مراجعه به یکی از دفاتر پلیس+10 و طی کردن مراحل زیر است.
🔴 گردآوری مدارک لازم برای پلیس +10 سربازی
🔴 اخذ دفترچه اعزام به خدمت سربازی از دفاتر پلیس +10
🔴 ثبت درخواست اعزام به خدمت سربازی در دفتر پلیس+10
🔴 پس از مشخص شدن تاریخ اعزام، باید برگه آماده به خدمت را به مسئول مربوطه تحویل دهید.
سخنی از مشاوران آویژه
در این مقاله درباره مهلت معرفی به نظام وظیفه پس از فارغ التحصیلی صحبت کردیم. این مهلت به صورت کلی بین ۶ ماه تا یک سال است. مهلت معرفی با توجه به قبول شدن فرد در مقاطع تحصیلی بالاتر نیز قابل تمدید است. اگر در مورد مهلت معرفی به سربازی و روش تمدید آن نیاز به راهنمایی دارید، میتوانید با کارشناسان ما در آويژه ارتباط بگیرید.
سوالات متداول
مهلت معرفی به نظام وظیفه برای افرادی که فارغ التحصیل میشوند، چقدر است؟
این زمان بین ۶ ماه تا یک سال است.
آیا تمدید مهلت یکساله بعد از فارغ التحصیلی ممکن است؟
اگر فرد شرایط پزشکی خاصی داشته باشد یا در مقطع تحصیلی بالاتر قبول شود، میتواند این مدت را تمدید کند.
🟢 از آنجایی که تنبیهاتی مانند اضافه خدمت برای غایبان در نظر گفته می شود، افراد باید از جزئیات سنوات ارفاقی نظام وظیفه آگاهی دقیق داشته باشند. داشتن اطلاعات کامل در رابطه با اعزام به خدمت سربازی و مهلت معرفی با سازمان نظام وظیفه از طریق مشاوره نظام وظیفه میسر خواهد شد.
لطفا برای استفاده از مقالات سایت به تاریخ انتشار آن دقت فرمایید در صورت هر گونه مغایرت با ما تماس بگیرید
مدت زمان معرفی به نظام وظیفه بعد از فارغ التحصیلی ۱۴۰۳
شما می توانید با مطالعه مقالات ما در این زمینه پاسخ سئوال خود را بیابید و در صورت نیاز با تلفن ثابت و بدون پیش شماره از سراسر ایران با شماره ۹۰۹۹۰۷۱۹۸۵ تماس بگیرید.
سلام وقت بخیر
من ورودی سال ۹۶ کارشناسی پیوسته مدیریت بازرگانی ام . الان دومین سنوات مهلت معرفی رو گرفتم اما ۱۰ واحد برام می مونه .
میخواستم بدونم هیچ راهی نداره برای یک نیمسال دیگه مهلت گرفتن و تموم کردن تحصیل ؟
اگر امکانش نیست ، این ۱۳۷ واحدی که پاس کردم چی میشه ؟ مدرک معادل میدن ؟ یا کاملاً از بین میره ؟
سلام ، اگر دانشگاه رو زودتر از موعودش تموم کنیم باز هم همون 1 سال رو وقت داریم؟
سلام وقت بخیر
ببخشید یک سوال داشتم در خصوص نحوه اعزام به خدمت، من تا 15 اسفند 1402 مهلت تعیین وضعیت نظام وظیفه دارم، میخواستم بدونم اگر در اسفند ماه اما قبل از تاریخ 15 اسفند اقدامات لازم رو انجام بدم دچار غیبت نمیشم و اینکه اصلا تاریخ اعزام بنده چه زمانی میوفته؟