تماس از تلفن ثابت
9099071985

دوره آموزشی سربازی چند روز است؟ / حقوق/مرخصی/ امتحانات دوره

دوره آموزشی سربازی

آموزشی سربازی چگونه است؟ دوره آموزشی سربازی چند روز است؟ در آموزشی سربازی دقیقا چه کارهایی باید انجام دهیم ؟

پسران به محض رسیدن به سن 18 سالگی مشمول خدمت وظیفه عمومی می شوند، در این زمان باید در اولین فرصت خود را به مراکز پلیس +10 معرفی کرده و اقدام به پست دفترچه سربازی نمایند.

دوارن سربازی را می توانیم به دو بخش تقسیم بندی کنیم:

1- 💚دوره آموزشی سربازی

2- 💚دوران خدمت وظیفه عمومی.

دوره آموزشی سربازی، اولین بخش خدمت سربازی است که طبق قانون، همه مشمولان به منظور آشنایی با قوانین و برخی مهارت های نظامی باید در دوره آموزشی سربازی شرکت کنند.

گذراندن آموزشی سربازی برای تمام مشمولان خدمت وظیفه عمومی امری ضروری و اجباری می باشد. مشمولان در 2 ماه آموزشی سربازی به فراگیری انواع مهارت ها می پردازند.

🛑 پس فرقی نمی کند که شما قصد داشته باشید امریه سربازی را دریافت کنید و یا در پادگان مشغول به خدمت شوید؛ در هر صورت مجبور به گذراندن دوره آموزشی سربازی هستید.

🛑 قوانین آموزشی سربازی و مقررات پادگان های نظامی در دوره های آموزشی در تمام ارگان های نیروی مسلح یکسان است.

🛑 افراد با گذراندن این دوره ها آموزش های رزم مقدماتی، مبانی تئوری، کار با اسلحه، مانور عملیات دید در شب، و زنده ماندن در شرایط سخت و یا شرایط جنگ را آموزش می بینند.

🛑 به دلیل سوالات مکرر شما در رابطه با شرایط آموزشی سربازی، مدت زمان آموزشی سربازی، قوانین آموزشی سربازی و…، مشاوران مرکز مشاوره آویژه به بررسی و تحلیل دوره آموزشی سربازی پرداخته و اطلاعات کامل و کاربردی را در این مقاله برای شما نگارش کرده اند.

دوره آموزشی سربازی چیست؟

21 ماه سربازی را می توان به دو بخش تقسیم کرد. همانطور که گفتیم مرحله اول که حالت پیش زمینه دارد، دوره آموزشی سربازی می باشد و مرحله دوم که مکمل دوره آموزشی می باشد ” خدمت دوره ضرورت” و سربازی نام دارد.

دوره آموزشی سربازی، به منظور آشنایی مشمولین با قوانین و ضوابط محیط های نظامی ایجاد شده و فرد طی آن در یک بازه زمانی حدودا 2 ماهه با شرایط حضور در پادگان ها و برخی مهارت های نظامی آشنا می شوند.

دوره آموزشی سربازی را می توان یک دوه مقدماتی برای شروع خدمت سربازی دانست. مشمولان بعد از مشخص شدن تاریخ اعزامشان باید آماده شرکت در دوره های آموزشی شوند.

در برگه معرفی نامه، محل خدمت مشمولان برای دوره آموزشی ثبت شده است. محل اعزام سربازان برای فراگیری دوره آموزش سربازی به صورت تصادفی می باشد و امکان دارد مشمولان در هر قسمت ازایران برای اعزام به آموزشی سربازی تقسیم شوند.

افرادی که این دوره را می گذرانند، مهارت های نظامی بسیاری را فرا گرفته و از آن در دوران خدمت خود استفاده می کنند.

از جمله مهارت های آموزش داده شده در این دوره، می توان به تیراندازی و آشنایی با مکانیزم عمل اسلحه های مختلف اشاره کرد.

برخی از افراد دوره آموزشی را دوره سخت خدمت می دانند و برای برخی دیگر این دوران سختی به همراه ندارد. دوره آموزشی سربازی، برای هرکسی که مشمول خدمت سربازی هست، بسته به نوع شخصیتی که دارد، می تواند سخت یا آسان باشد. در ادامه حتما این مقاله را بخوانید: استعلام محل خدمت سربازی

دوره آموزشی سربازی چیست؟

مشاوره حرفه ای تخصص ماست
برای مشاوره و هم اندیشی با کارشناسان مرکز مشاوره آویژه تماس حاصل فرمایید ساعت پاسخگویی 8:30 صبح الی 12 شب ایام تعطیل 10 صبح تا 10 شب.

تماس از طریق تلفن ثابت، بدون صفر و کد

9099071985
در صورت عدم دسترسی به تلفن ثابت و دریافت بسته های مشاوره لطفا کلیک کنید.
تماس از تلفن همراه

مشاوران آویژه
پاسخگوی شما هستند

نحوه درخواست اعزام به خدمت و دوره آموزشی سربازی

مشمولان با رسیدن به سن 18 سالگی اگر قصد ادامه تحصیل را نداشته باشند باید به دنبال درخواست اعزام به خدمت خود باشند تا از جریمه و ثبت غیبت سربازی مصون بمانند.

مشمولان برای درخواست اعزام به خدمت باید ابتدا دفترچه اعزام به خدمت را دریافت کرده و بعد از تکمیل دفترچه، آن را به سازمان نظام وظیفه کشور ارسال نمایند.

دفترچه اعزام به خدمت سربازی و ثبت نام خدمت را می توانید از پلیس + 10 دریافت کنید.

در نهایت شما بعد از تحویل مدارک مورد نیاز و پرکردن دفترچه، درخواستتان در سامانه خدمات الکترونیک نیروی انتظامی ثبت شده و محل خدمتتان مشخص خواهد شد.

زمان اعزام به دوره های آموزشی سربازی بعد از تکمیل و پست دفترچه اعزام مشخص می شود و مشمولان بلافاصله می توانند برگ سبز سربازی را از پلیس +10 دریافت نمایند.

بهترین زمان برای ارسال دفترچه اعزام به خدمت چه هنگام است؟

اگر می خواهید در طول دوره آموزشی، 15 تا 20 روز مرخصی داشته باشید، ما در مرکز مشاوره آویژه توصیه می کنیم مقاله بهترین زمان پست دفترچه سربازی را حتما بخوانید.

همچنین کسانی که زمان دوره آموزشی آنها در ماه رمضان است، دوره آموزشی راحت تری خواهند داشت؛ زیرا سخت گیری در این دوره کمتر خواهد بود.

در سربازی چه چیزهایی یاد می دهند؟

ممکن است ذهن بسیاری از مشمولان سربازی درگیر این باشد که آموزشی سربازی چگونه است؟ امتحانات دوره آموزشی سربازی شامل چه دروسی می باشد؟ در آموزشی سربازی چه کار می کنیم؟ و… ما در ادامه به این سوالات و سوالات مشابه پاسخ داده ایم.

به طور کلی می توان گفت ستاد کل نیروهای مسلح برای دوره آموزشی سربازی برنامه ریزی متناسب با نیازهای هر ارگان و نیرو تدارک دیده است. این برنامه را تحت عنوان برنامه سین می شناسند.

به طور کلی برخی از مباحث دوره های آموزشی هستند که در بین تمامی یگان ها و نیروهای نظام وظیفه یکسان بوده و تفاوتی با یکددیگر ندارند. برخی از مهم ترین مباحث و برنامه های دوره آموزشی سربازی تمامی نیروها و یگان ها عبارت است از:

💜 تقسیم بندی وظایف بین سربازان

💜 آموزش نظم و انضباط فردی

💜 انجام نظافت و بهداشت

💜 آموزش مباحث نظامی شامل نحوه استفاده از اسلحه، ماسک شیمیایی، شناخت مین و نارنجک، احترامات نظامی و…

💜 آموزش رژه

💜 اسلحه شناسی (باز و بسته کردن اسلحه و نحوه تیراندازی)

💜 میدان تیر

💜 مراسم صبحگاه

💜 آموزش و انجام نگهبانی

مراحل آموزشی سربازی

به طور کلی دوره آموزشی سربازی دارای مراحل مشخص و از پیش تعیین شده ای می باشد. مراحل آموزشی سربازی در اکثر پادگان های آموزشی یکسان است و تفاوت خاصی با یکدیگر ندارند.

مراحل آموزشی سربازی
حضور در نظام وظیفه و مراجعه به پادگان آموزشی
آشنایی با قوانین آموزشی سربازی و تحویل جیره استحقاقی سربازان
تقسیم شدن سربازان به گروهان های مختلف و آسایشگاه محل استراحت
حضور در کلاس های تئوری شامل احکام و عقیدتی و کلاس های عملی شامل میدان تیر، دید در شب، نقشه خوانی و…
برگزاری امتحانات دوره آموزشی سربازی و مراسم اختتامیه دوره آموزشی سربازی ( درجه نظامی به سربازان داده می شود)

همانطور که گفتیم مراحل دوره آموزشی در اکثر پادگان های آموزشی یکسان است، اما اگر یگان خدمتی شما مشخص شده می توانید با مطالعه مقاله “آموزشی سربازان نیروی انتظامی” در سایت آویژه از شرایط آموزشی در یگان خود آگاه شوید.

نحوه درخواست اعزام به خدمت و دوره آموزشی سربازی

روز اول آموزشی سربازی چگونه است؟

معمولا سربازان استرس زیادی از بابت روز اول آموزشی سربازی تحمل می کنند. حضور در مکانی که قبلا نبودید و خو گرفتن با محیط آموزشی سربازی و مهم تر از همه دور ماندن از محل سکونت و خانواده همگی دست به دست هم می دهند تا حس بدی به سربازان دست دهد، اما باید بدانید که تمام این حس ها طبیعی است و رفته رفته از شدت آن کاسته می شود.

🔴 سربازانی که در محل سکونت خود به آموزشی سربازی اعزام شده اند می توانند در روز اول با وسیله نقلیه شخصی به محل پادگان آموزشی مراجعه نمایند؛ ولی سربازانی که در شهر دیگری غیر از محل سکونت خود به دوره آموزشی اعزام شده اند می توانند با حضور در نظام وظیفه استان از اتوبوس سربازان استفاده کنند و خود را به پادگان برسانند.

🔴 اگر جزو آن دسته از افرادی هستید که استفاده از وسایل نقلیه باعث اذیت و آزار شما می شود می توانید خود را با انواع وسایل نقلیه به پادگان محل آموزشی برسانید.

🔴 به محض ورود به پادگان آموزشی و رسیدن سایر سربازان، قوانین و باید و نباید های دروه آموزشی به صورت کامل به مشمولان توضیح داده می شود.

🔴 توسط نگهبان پادگان و سایر دژبان ها تفتیش می شوید و در صورتی که وسایل غیر مجاز همراه خود داشته باشید، وسایل توسط سازمان ضبط خواهد شد.

🔴 در نهایت بعد از ورود به پادگان همه سربازان براساس معاف از رزم بودن، مدرک تحصیلی و… تفکیک شده و صف بندی می شوند. این صف بندی صرفا برای تقسیم به صورت موقت در آسایشگاه ها می باشد.

🔴 جیره استحقاقی سربازان (لباس نظامی و کوله پشتی) که در ادامه راجع آن صحبت خواهیم کرد در این مرحله بین سربازان تقسیم می شود.

🔴 به محض تقسیم جیره بین سربازان و اسکان آنان به صورت موقت، دوره آموزشی سربازان شروع شده و در اولین قدم گروهان سربازان مشخص خواهد شد.

🔴 منظور از گروهان، آسایشگاه های محل استراحت می باشد. همچنین جانشین فرمانده به سربازان شماره نظامی مشخصی می دهد. شماره نظامی براساس صف بندی های رژه (براساس قد) مشخص خواهد شد.

🔴 تمام سربازان بر اساس همین شماره نظامی به آسایشگاه مختص گروهان خود منتقل می شوند.

برای اطلاعات بیشتر حتما مقاله کسری خدمت سربازی را بخوانید.

امتحانات دوره آموزشی سربازی

بعد از پایان هر یک از دوره های عملی و تئوری دوره آموزشی سربازی تمام سربازان باید در امتحانی تحت عنوان “امتحان پایانی” و ارزشیابی سربازان شرکت نمایند.

در پایان دوره آموزشی، نمرات اموزشی سربازان به فرمانده ارائه شده و بر اساس نمرات آموزشی سربازان تقسیم و درجه بندی آنان صورت می گیرد.

🟦 این گونه از امتحانات معمولا هیچ نمره مردودی ندارد و سربازان در نهایت نسبت به نمره ای که در پایان دوره کسب کرده اند درجه بندی می شوند.

🟦 یکی از اصلی ترین امتحانات دوره آموزشی سربازی؛ نحوه تیراندازی و نمره آن در میدان تیر می باشد. بعد از حضور در میدان تیر و یادگیری اصول اولیه اعم از اسلحه شناسی و باز و بسته کردن و نحوه تیراندازی به صورت امتحانی، به مشمولان 4 مرتبه فرصت حضور در میدان تیر داده می شود و مشمولان در هر یک از دفعات امتیازی را کسب می نمایند.

🟦 امتحان نهایی که به صورت 4 گزینه ای طراحی می شود از کلاس های تئوری و کتابچه دانستنی های سرباز در دوران آموزشی طرح می شود و معمولا در سطحی است که اکثر افراد امکان پاسخ به سوالات را دارند.

🟦 نمره ارزشیابی نهایی سربازان براساس رعایت قوانین، حضور به موقع در کلاس ها و دوره آموزشی سربازی، حسن رفتار مشمول و… به آنان تعلق می گیرد.

🟦 بعد از انجام امتحانات دوره آموزشی سربازی، به بحث تقسیم سربازان و درجه بندی آنان رسیدیم.

🟦 مشمولان و سربازان برای دریافت بالاترین درجه در دوران خدمت وظیفه عمومی باید جزو کسانی باشند که تمام دوره ها را با نمرات بالا به پایان رسانده اند.

🟦 منظور از نمره بالا در دوره آموزشی، کسب میانگین نمره 80 به بالا می باشد. یعنی اگر مشمول و سرباز در دوره آموزشی سربازی 4 جلسه به میدان تیر رفته و هر 4 جلسه را با حداقل نمره 80 به پایان برساند و در آزمون نهایی 4 گزینه ای و ارزشیابی کل هم نمره بالای 80 بگیرد، می تواند به عنوان بالاترین درجه به خدمت وظیفه عمومی اعزام شود.

امتحانات دوره آموزشی سربازی

دوره آموزشی سربازی چند روز است؟

اصلی ترین سوال مشمولان و افرادی که دارای برگ سبز اعزام به خدمت می باشند این است که مدت زمان دوران آموزشی سربازی چند روز است؟

در حال حاضر و با توجه به آخرین تغییرات سازمان وظیفه عمومی، دوران آموزشی سربازی برای همه ارگان ها اعم از نیروی انتظامی، ارتش و سپاه بین 45 روز تا 2 ماه می باشد.

نکته مهم: مدت زمان دوران آموزشی برای تمام سربازان اعم از سربازان امریه، سربازان معاف از رزم و سربازان دارای مدرک تحصیلی دانشگاهی 2 ماه تعیین شده است.

البته خبر خوش این است که سازمان نیروهای مسلح شرایطی را فراهم کرده تا مشمولان از مرخصی های میان دوره و پایان دوره نیز بهره مند شوند و این دوران 2 ماهه را راحت تر سپری نمایند.

سربازان در طول این دوره تحت آموزش های تئوری و عملی مورد نیاز برای خدمت سربازی قرار می گیرند.

در دوران آموزشی چگونه می توانیم مرخصی بگیریم؟

مشمولان در دوران 2 ماهه آموزشی سربازی امکان دریافت مرخصی نیز دارند، البته که تائید و دریافت مرخصی در این دوره به عهده فرمانده پادگان آموزشی می باشد و صرفا زیر نظر فرمانده می توانید از انواع مرخصی های دوره آموزشی استفاده نمایید. نکته مثبت مرخصی دوره آموزشی سربازی این است که مدت مرخصی جزو دوران آموزشی محاسبه می شود.

انواع مرخصی در دوره آموزشی سربازی به شرح زیر است:

انواع مرخصی های سربازی
مرخصی روزانه یا شهری:
در این حالت سربازان می توانند با مراجعه به نیروی انسانی اسم خود را در لیست مرخصی های روزانه یادداشت کرده و در بازه عصر تا شب از پادگان خارج شوند.
مرخصی های پایان هفته:
اولویت استفاده از این نوع مرخصی برای افرادی است که دلیل موجهی برای مرخصی خود ارائه کنند. سربازان می توانند روزهای آخر هفته یعنی از پنجشنبه ظهر تا جمعه شب را در مرخصی پایان هفته سپری کنند.
مرخصی میان دوره:
معمولا زمانی که آموزش های تئوری به مشمولان به پایان می رسد، فرمانده تصمیم به مرخصی میان دوره می گیرد، تمام سربازان بدون پر کردن فرم و برگ مرخصی می توانند از مرخصی میان دوره که بین 4 الی 5 روز میباشد بهره مند شوند.
مرخصی پایان دوره:
بعد از اتمام دوره آموزشی و برگزاری مراسم پایان دوره (تحلیف) سربازان می توانند به شهر محل سکونت برگردند و 3 الی 4 روز مرخصی پایان دوره را به استراحت بپردازند.

همانطور که پیش تر گفتیم دریافت مرخصی سربازی در دوره آموزشی سربازی صرفا تحت تائید فرمانده پادگان می باشد و هر گونه عدم حضور در پادگان بدون اطلاع فرمانده منجر به تجدید دوره می شود.

تغییر زمان اعزام سربازی

گاهی اوقات مشمولان به دلایل مختلف اعم از دلایل خانوادگی، مشکلات مالی-معیشتی، مسائل پزشکی و… امکان حضور به موقع در زمان اعزام سربازی را ندارند. سازمان وظیفه عمومی برای این دسته از افراد راه حلی تحت عنوان تعویق یا تعجیل دوران آموزشی سربازی را ارائه داده است.

طبق این قانون سربازان می توانند با توجه به دلایل موجه و مستند به مراکز پلیس +10 مراجعه کرده و تاریخ اعزام به دوره آموزشی سربازی خود را تغییر دهند. البته که تغییر زمان اعزام سربازی شرایط اختصاصی دارد و سربازان صرفا در صورتی که واجد شرایط باشند امکان تغییر زمان اعزام سربازی را خواهند داشت.

شرایط تغییر زمان اعزام سربازی به شرح زیر است:

❤️ مشمولان باید فاقد غیبت یا سابقه فرار از خدمت باشند.

❤️ حداقل 2 الی 3 هفته به زمان اعزام فرصت داشته باشند.

❤️ دلیل تعویق یا تعجیل زمان اعزام سربازان مشخص و واضح بوده و به متصدی مراکز پلیس +10 ارائه شود.

❤️ سربازان و مشمولانی که برای پذیرش ارگان های مختلف از جمله سپاه، ارتش و نیروی انتظامی اقدام کرده اند باید در تاریخ مشخص شده در یگان آموزشی حاضر شوند.

❤️ در زمان هایی که مشکلات غیر منتظره مثل شکستگی استخوان، تصادف و سانجه های دیگر برای مشمول پیش آمده باشد، حتی اگر کمتر از 2 هفته به تاریخ اعزام باقی باشد امکان تعویق دوره آموزشی سربازی وجود دارد.

در ادامه حتما این مقاله را بخوانید: تمدید اعزام به خدمت سربازی

دوره آموزشی سربازی چند روز است؟

برای دوره آموزشی چه وسایلی نیاز است؟

معمولا سخت ترین قسمت اعزام به خدمت سربازی و حضور در دوره آموزشی برای سربازان و خانواده های آنان، بستن کوله پشتی سربازی می باشد.

درست است که در این دوران وسایل مورد نیاز سربازان در اختیارشان قرار می گیرد اما خیلی اوقات وسیله های استحقاقی که نیروهای مسلح به آنان تحویل می دهد برای گذراندن دوره آموزشی سربازی کافی نیست.

ما در این لیست تعدادی از وسایل مورد نیاز برای دوره آموزشی را آورده ایم:

ساک یا کوله پشتی مناسب برای وسایل مورد نیاز دوره آموزشی

اولین و اصلی ترین وسیله برای بستن کوله پشتی دوره آموزشی سربازی، تهیه کوله پشتی مناسب می باشد.

دیگر وسایل و لوازم مورد نیاز در دوران آموزشی سربازی در جدول زیر آمده است.

اقلام ضروری برای سربازان
برگ معرفی به پادگان آموزشی (برگ سفید)کارت واکسن دوگانه سربازی
کارت بانکی با موجودی حداقل 400 هزار تومان و دارای رمز دومکارت تلفن برای تماس با خانواده و نزدیکان
پول نقد حداقل 70 الی 100 هزار تومانخوراکی و تنقلات مثل آجیل، تخمه، چای کیسه ای یا نسکافه (خوراکی های مورد علاقه)
خوراکی های سیر کننده مانند بیسکویت، نان سبوس دار، کیک و…وسایل بهداشتی شامل اسپری بدن، لوازم شست و شو، ناخن گیر و…
قرص و دارو: در صورتی که داروی خاصی مصرف می کنید همراه خود داشته باشید. در حالت کلی قرص سرماخوردگی، ضد حساسیت و مسکن همراه ببرید.قاشق، چنگال، بشقاب و لیوان پلاستیکی یا استیل.
لوازم دیگر مانند خودکار، سنجاق قفلی، نخ و سوزن مشکی و سفید، کش خیاطی برای گتر شلوار و کتاب برای پر کردن اوقات فراغتپوشاک اضافی برای دوران مرخصی و زمان هایی که خارج از پادگان سپری می کنید.

دوره آموزشی با توجه به مدرک تحصیلی چگونه است؟

دوره آموزشی با توجه به مدرک تحصیلی یکی از مهم ترین سوالاتی است که در ذهن افراد مختلف پیش از اعزام به سربازی وجود دارد. در پاسخ به این نوع سوال باید گفت که از نظر قانون نظام وظیفه مدارک تحصیلی هیچ ارتباطی با دوره آموزش سربازی ندارد و اساسا این دوره از هر نظر برای تمامی سربازان یکسان خواهد بود.

🔥 در کلام ساده تر دوره آموزشی با توجه به مدرک تحصیلی، آسان یا سخت نخواهد شد و همه افراد با لباس نظامی یکسان و بدون داشتن درجه نظامی خاصی باید دوره آموزشی خود را بگذرانند.

🔥 از این رو می توان گفت که اعزام به دوره آموزشی سربازی با مدرک تحصیلی دیپلم تقریبا هیچ تفاوتی با اعزام به دوره آموزشی سربازی با مدرک تحصیلی فوق لیسانس نخواهد داشت.

حتما این مقاله را بخوانید: راه عالی برای معافیت سربازی

شرایط دوره آموزشی با توجه به مدرک تحصیلی

همانطور که در ابتدای این مقاله عنوان کردیم دوره آموزشی با توجه به مدرک تحصیلی هیچ تغییری ندارد و تمامی سربازان با هر نوع مدرک تحصیلی از یک سطح سختی آموزشی برخوردار هستند.

بنابراین در خصوص محل آموزش سربازی، یگان آموزشی و … نوع و درجه مدرک تحصیلی تاثیر مستقیم و غیر مستقیم ندارد، اما از نظر عملی معمولا در پادگان های آموزشی تفاوت هایی میان سربازان با درجات آموزشی مختلف وجود دارد.

در ادامه تاثیرپذیری غیر رسمی دوره آموزشی با توجه به مدرک تحصیلی که در غالب پادگان ها وجود دارد را مورد بررسی قرار خواهیم داد. لطفا به این نکته توجه داشته باشید که این تاثیرات ممکن است در پادگان های مختلف و بنا بر شرایط یگان ها و ده ها فاکتور دیگر متفاوت باشد و هیچ پادگانی الزام قانونی نسبت به این مسئله ندارد.

آن چیزی که در ادامه مورد بررسی قرار خواهیم داد تنها تاثیراتی است که به صورت عرف در پادگان های آموزشی وجود دارد و نمی توان به آن اتکای چندانی داشت.

برای دوره آموزشی چه وسایلی نیاز است؟

تاثیر مدرک تحصیلی در تقسیم گروهان

یکی از مواردی که می توان به عنوان تاثیرپذیری دوره آموزشی با توجه به مدرک تحصیلی در پادگان های آموزشی به ان اشاره کرد، مسئله تقسیم افراد در گروهان های مختلف است.

در واقع در غالب پادگان ها این مسئله دیده می شود که گروهان ها بر اساس مدارک تحصیلی تقسیم بندی می شود. علت این مسئله در چند ویژگی نهفته است.

💢 اول این که تعداد سربازان با مدارک تحصیلی بالاتر معمولا کمتر از سربازان با مدرک زیر دیپلم، دیپلم و کارشناسی است. از این رو بهتر این است که تمامی سربازان با مدارک کارشناسی ارشد و دکترا در یک گروهان قرار بگیرند.

💢 دومین دلیل این است که غالبا افراد با مدارک تحصیل بالاتر، سن بیشتری هم دارند. از این رو وظایف محول شده به آن ها می تواند کمی متفاوت از جوان تر ها باشد. این نوع تقسیم بندی در پادگان ها معمولا به فرماندهان در تقسیم وظایف و تعیین تکالیف کمک بیشتری می کند.

💢 نکته دیگر این است که تعداد سربازان با مدرک کارشناسی معمولا عدد قابل توجهی در هر پادگان آموزشی است. از این رو این سربازان در یک یا چند گروهان تقسیم بندی می شوند. همچنین این شرایط برای افراد با مدرک زیر دیپلم و دیپلم نیز وجود دارد و این گروه از سربازان نیز در یک نوع گروهان قرار می گیرند.

بنابراین در پادگان های آموزشی غالبا می توان سه نوع گروهان بر اساس مدارک تحصیلی و تعداد سربازان مشاهده کرد که عبارتند از:

تقسیم بندی نظامی و مدرک تحصیلی
تقسیم بندی نظامیمدرک تحصیلیتعداد
گروهانمتشکل از سربازان با مدارک دکتری و ارشدمعمولا یک یا دو گروهان
گروهانمتشکل از سربازان با مدارک کارشناسی و کاردانیمعمولا بیش از دو گروهان
گروهانمتشکل از سربازان با مدارک دیپلم و زیر دیپلممعمولا بیش از دو یا سه گروهان

وظایف محول شده در پادگان های آموزشی

در خصوص تاثیر پذیری دوره آموزشی با توجه به مدرک تحصیلی شاید بتوان به این نکته اشاره کرد که فرماندهان پادگان ها کمی سخت گیری کمتری نسبت به افراد با مدارک تحصیلی بالاتر دارند. به نوعی می توان گفت با توجه به این که سربازان با مدارک ارشد یا دکتری از سن بیشتری برخوردار هستند معمولا وظایف منشی فرمانده و… را می توانند بر عهده بگیرند.

💢 البته باید در نظر داشته باشید که وظایف عمومی مانند پاس های نگهبانی، امور روزانه از جمله نظافت سرویس ها و … به صورت دوره ای بین تمامی سربازان تقسیم می شود و در این خصوص کمتر پادگانی را می توان پیدا کرد که بر اساس فاکتورهای مختلفی مانند مدارک تحصیلی تفاوتی در این خصوص ایجاد کنند.

💢 نکته دیگری که در خصوص وظایف محول شده در دوره آموزشی با توجه به مدرک تحصیلی به آن اشاره کرد این است که در غالب پادگان های آموزشی این دوره برای پزشکان کمی متفاوت تر است. علت این موضوع تخصص مربوط به مدرک تحصیلی آن هاست.

💢 در پادگان های نظامی و آموزشی غالبا شیفت های بهداری و پاس های نگهبانی مربوط به آن به سربازانی با مدارک گروه پزشکی سپرده می شود. این را شاید بتوان از معدود تاثیرات مدرک تحصیلی در دوره آموزشی دانست.

شرایط دوره آموزشی با توجه به مدرک تحصیلی

دوره آموزشی با توجه به مدرک تحصیلی مربوط به طلاب

تا به اینجا بیان کردیم که در طول دوره آموزشی سربازی در نیروی انتظامی، سپاه و ارتش از نظر قانونی تفاوتی میان افراد بر اساس مدارک تحصیلی وجود ندارد. یعنی مدت زمان مرخصی، غالب وظایف محوله، تقسیم پادگان های آموزشی و … برای تمامی سربازان با هر مدرک تحصیلی یکسان است.

💢 اما در این بین گروهی تحت عنوان طلاب وجود دارند که دارای مدرک تحصیلی خاص حوزوی هستند. عمده ترین تاثیر پذیری دوره آموزشی با توجه به مدرک تحصیلی را می توان برای این افراد پیدا کرد و آن این است که این افراد دوره آموزشی 15 روزه دارند و در پادگان های خاص و مشخصی به گذراندن این دوره می پردازند.

💢 بنابراین اگر بخواهیم به صورت خلاصه دوره آموزشی با توجه به مدرک تحصیلی را برای افراد مختلف در نظر بگیریم می توانیم به جدول زیر نگاه کنیم:

مقایسه آموزش طلاب و افراد با سایر مدارک تحصیلی
*طلابافراد با سایر مدارک تحصیلی
مدت زمان آموزشی15 روز60 روز
محل پادگان آموزشیپادگان های خاص و مشخصهر پادگان آموزشی و نظامی

🔰 تاریخ اعزام به دوره آموزشی با توجه به مدرک تحصیلی

یکی از مهمترین فاکتورهایی که در قانون قبلی نظام وظیفه برای تاریخ اعزام به دوره آموزشی در نظر گرفته می شد، مسئله مدرک تحصیلی بود.

در طی سال های اخیر نظام وظیفه بر اساس مدرک تحصیلی تقسیم بندی های مختلفی برای تاریخ اعزام در نظر گرفته بود. به طور مثال سربازان با مدرک کارشناسی و بالاتر در روز دوم هر ماه زوج و سربازان با مدرک دیپلم و پایین تر در تاریخ 19 ام هر ماه اعزام می شدند.

💙 اما در قانون جدید این فاکتور از بین رفته و تمامی سربازان بدون در نظر گرفتن مدرک تحصیلی در روز اول هر ماه اعزام می شوند.

💙 بنابراین عملا در خصوص تاریخ اعزام به سربازی تفاوتی از نظر مدرک تحصیلی وجود ندارد و این موضوع در خصوص دوره آموزشی سربازی در ارتش و سایر یگان های آموزشی و نظامی صدق می کند.

مدرک تحصیلی و تاثیر آن در دوره سربازی

تا به این جا دانستیم که دوره آموزشی سربازی برای لیسانس تقریبا با دوره آموزشی سربازی با دکتری یکسان است و تفاوتی میان آن ها وجود ندارد. حال سوال اینجاست که آیا مدارک تحصیلی در دوره سربازی (بعد از دوره آموزشی) می تواند تفاوت هایی ایجاد کند یا خیر؟

💙 پاسخ این سوال کاملا مثبت است. در واقع یکی از مهمترین فاکتورهایی که سازمان نظام وظیفه برای تعیین درجه نظامی سرباز، محل خدمت و نوع سربازی در نظر می گیرد، همان مدرک تحصیلی است.

در ادامه هر کدام از این موارد را به صورت خاص و مشخص مورد بررسی قرار خواهیم داد.

تاثیر مدرک تحصیلی در تعیین درجه نظامی سرباز

درجه نظامی سرباز تعیین کننده رتبه سرباز در مراجع نظامی است و بر اساس همین درجه میزان حقوق سرباز نیز مشخص می شود.

💙 اولین و مهم ترین فاکتور برای تعیین این درجه، میزان تحصیلات و مدرک تحصیلی سرباز است.

💙 سازمان نظام وظیفه و غالب ارگان های نظامی برای هر مدرک تحصیلی (به جز کارشناسی ارشد و دکتری) چند درجه متفاوت در نظر گرفته اند.

💙 علت تعیین چند درجه مختلف نظامی برای هر مدرک تحصیلی این است که امکان تاثیرگذاری سایر فاکتورها مانند در نظر گرفتن توانایی ها و تخصص فرد، نظر مستقیم فرمانده و … در تعیین این درجه وجود داشته باشد.

💙 بر این اساس برای هر مدرک تحصیلی درجات نظامی به شرح زیر وجود دارد: (البته توجه داشته باشید که عناوین این درجات نظامی ممکن است برای برخی از یگان های نظامی مانند نیروی دریایی متفاوت باشد)

مدرک تحصیلی و عنوان درجه سربازی
مدرک تحصیلیعنوان درجه
زیر دیپلمسرباز صفرسرباز سومسرباز دوم
دیپلمسرباز یکمسرجوخه
فوق دیپلم (کاردانی)سرجوخهگروهبان سومگروهبان دوم
لیسانس (کارشناسی)گروهبان یکماستوار دوماستوار یکم
فوق لیسانس (کارشناسی ارشد)ستوان سوم
دکتریستوان دوم

تاثیر مدرک تحصیلی در محل خدمت

مدرک تحصیلی تاثیر چندان زیادی در تعیین محل خدمت ندارد. به نوعی می توان گفت که بهتر بودن مدرک تحصیلی می توند احتمال بومی گزینی را برای سربازان بیشتر کند.

⬅️ در کلام ساده تر هر چه سرباز مدرک تحصیلی پایین تری داشته باشد احتمال دور شدن از محل زندگی و شهرهای بزرگ بیشتر شده و غالبا به مناطق سخت و یا مرزی اعزام می شوند.

⬅️ از این رو شاهد این هستیم که بیشتر سربازان اعزام شده به نقاط مرزی و مناطقی با شرایط سخت شامل کسانی است که مدارک تحصیلی دیپلم یا پایین تر دارند.

⬅️ از طرف دیگر احتمال این که سربازی با مدرک کارشناسی ارشد یا دکتری در محل زندگی خود و یا شهرهای بزرگ مشغول به خدمت شود بیشتر است.

⬅️ البته این موضوع را در نظر بگیرید که مدرک تحصیلی تنها یک فاکتور برای تعیین محل خدمت و اعزام محسوب می شود. از این رو شرایط و فاکتورهای دیگری مانند وضعیت تاهل، ظرفیت یگان های نظامی و نوع یگان خدمتی (سپاه، سربازی و …) در تعیین محل خدمت سربازی تاثیر گذار است.

دوره آموزشی با توجه به مدرک تحصیلی مربوط به طلاب

مدرک تحصیلی و نوع خدمت سربازی

در نظام وظیفه دو نوع سربازی در نظر گرفته شده است که عبارتند از خدمت در یگان های نظامی و خدمت به صورت امریه. در خصوص خدمت در یگان های نظامی مسئله کاملا مشخص است و نیازی به توضیح در این خصوص نیست.

اماامریه سربازیحالتی است که سرباز به عنوان یک نیروی کمکی به ارگانی خاص اعزام می شود. به طور مثال شرکت های دانش بنیان، ادارات دولتی و سازمان های مختلف می توانند برای تکمیل نیاز نیروی انسانی خود از سازمان نظام وظیفه سرباز جذب کنند.

❎ بنابراین در حالت امریه سرباز به جای گذراندن دوره سربازی در یگان های نظامی، به عنوان یک نیروی کمکی و اداری به این ارگان های دولتی و شرکتی اعزام می شود.

❎ از مزیت های این نوع سربازی این است که عملا فرد مانند یک نیروی اداری دوره سربازی خود را سپری می کند و سختی کمتری را متحمل می شود. در این دوره سرباز می تواند علاوه بر حقوق تعیین شده سربازی، حقوقی نیز از ارگان محل خدمت خود دریافت کند. البته این مسئله کاملا مربوط به ارگان است و از نظر نظام وظیفه الزامی در این خصوص وجود ندارد.

❎ کسی که بخواهد به عنوان امریه دوره سربازی خود را بگذراند باید پیش از اعزام به دوره آموزشی محل امریه خود را مشخص کرده و نامه امریه خود را به پلیس +10 تحویل داده باشد. بر این اساس می تواند از نظام وظیفه بخواهد که پس از دوران آموزشی ادامه خدمت وی به صورت امریه در همان ارگان صورت بگیرد.

❎ در این بین مسلما شرکت ها و ارگان های مختلف بر اساس مدرک تحصیلی و توانایی های فرد نسبت به پذیرش سرباز امریه تصمیم گیری می کنند. از این رو می توان گفت که مدرک تحصیلی می تواند در نوع سربازی تاثیر مستقیم و مهمی داشته باشد.

سخنی از مشاوران آویژه

دوره آموزشی سربازی و دوره خدمت سختی های خودش را دارد و برای گذراندن این دوران، باید صبور باشید و سعی کنید سختی های این دوران را قبول کرده و خودتان را با شرایط موجود وفق دهید.

دوره آموزشی را شما تحت هر شرایطی باید پشت سر بگذارید. حتی اگر امریه سربازی دریافت کرده و یا با انجام پروژه های کسری خدمت، مدت زمان سربازی خود را کاهش دهید، همچنان باید دوره آمورزشی سربازی را گذرانده باشید تا کارت پایان خدمت دریافت کنید.

در این مقاله تلاش کردیم که به بررسی دوران آموزشی سربازی بپردازیم و شما را با شرایط دوره آموزشی سربازی و قوانین دوره آموزشی و … آشنا کنیم. چنانچه سوال یا راهنمایی در این زمینه نیاز دارید می توانید با مشاوره نظام وظیفه تماس حاصل فرمایید. مشاورین و کارشناسان مجرب آویژه جهت خدمت رسانی به شما عزیزان آماده اند.

سوالات متداول

⁉️ دوره آموزشی سربازی چند بخش دارد؟

دوره آموزشی سربازی را می توان به دو بخش تقسیم کرد. همانطور که گفتیم مرحله اول که حالت پیش زمینه دارد، دوره آموزشی سربازی می باشد و مرحله دوم که مکمل دوره آموزشی می باشد ” خدمت دوره ضرورت” و سربازی نام دارد.

⁉️ ضرورتی ترین اقلام برای دوران سربازی کدام است ؟

برگ معرفی به پادگان، کارت واکسن دوگانه سربازی، کارت تلفن و…

⁉️ آیا میزان سختی دوره آموزشی با توجه به مدرک تحصیلی افراد متفاوت است؟

خیر، دوره آموزشی با توجه به مدرک تحصیلی، آسان یا سخت نخواهد شد و همه افراد با لباس نظامی یکسان و بدون داشتن درجه نظامی خاصی باید دوره آموزشی خود را بگذرانند.
لطفا برای استفاده از مقالات سایت به تاریخ انتشار آن دقت فرمایید در صورت هر گونه مغایرت با ما تماس بگیرید

دوره آموزشی سربازی چند روز است؟ / حقوق/مرخصی/ امتحانات دوره

شما می توانید با مطالعه مقالات ما در این زمینه پاسخ سئوال خود را بیابید و در صورت نیاز با تلفن ثابت و بدون پیش شماره از سراسر ایران با شماره ۹۰۹۹۰۷۱۹۸۵ تماس بگیرید.

برای مشاوره و هم اندیشی با کارشناسان مرکز مشاوره آویژه تماس حاصل فرمایید


در سراسر کشور با کلیک روی دکمه زیر

برای تماس با مشاور کلیک کنید
به اشتراک بگذارید
کانال تلگرام اخبار نظام وظیفه آویژه

برای عضویت در کانال آخرین اخبار نظام وظیفه و اطلاع از اخبار معافیت، امریه، کسری خدمت، خروج از کشور و ... کلیک کنید!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نظرات
- 40 نظر:
  1. سلام من مشکل سنگ کلیه با اندازه ۵ میل و همچنین عفونت ادرار دارم آیا معاف از رزم میشم برای آموزشی؟

  2. داخل اموزشی باشگاه نداره یا مجتمع ورزشی داخل خود پاگان؟

  3. سلام من بخاطر خود زنی و تتو معاف از رزم اعصاب و روانم آموزشیم چند روزه؟

    1. سلام جزایری هستم.مدت اموزشی ۲ ماه است فقط از انجام کار های سنگین مثل کار با اسلحه و پست دادن و رژه ها معاف هستید

  4. سلام واسه من تو کمسیون شورا نوشت معاف اموزشی یعنی همون معاف از رزم یا فرق داره

    1. برای بررسی بیشتر با مشاورین آویژه تماس حاصل فرمایید

  5. دیروز پسرم رفت آموزشی یادم رفته براش بشقاب قاشق بزارم 😢

    1. سلام وقت بخیر، از زمان برقراری حساب بانکی و اعلام آنها به منابع انسانی یگان شما، واریز صورت می‌گیرد.

  6. سلام و درود. من حدودا هفت سالی است که مشکل خواب دارم و با تجویز و دستور پزشک متخصص دارم قرص کلونازپام (نوعی قرص خواب آور) مصرف میکنم. سوال من اینکه آیا ممکن است عده ای سرباز و درجه دار من رو به خاطر مصرف قرص خواب مسخره کنند؟ یا بخواهند دلیل مصرف قرص خواب رو از سیر تا پیار برای آنها توضیح بدم؟ یا اینکه این چیز ها مسائل شخصیه و کسی به اینها گیر نمیده؟

    1. سلام برای فرمانده باید توضیح دهید دلیل مصرف قرص با تجویز پزشک باید مشخص باشد

  7. سلام میان دوره آموزشی رو با اتوبوس میفرستن یا بابد شخصی بریم شهرمون

    1. داخل اموزشی باشگاه نداره یا مجتمع ورزشی داخل خود پاگان؟

  8. دویست خط جمله نوشتید آخرش نگفتید سرباز در دوره 2 ماهه آموزشی حقوق می‌گیرد؟ بله یا خیر

  9. سلام
    بنده متولد۱۳۶۴ هستم زیر دیپلم متاهل داریه ۳ فرزند میباشم و باتوجه به مشکلات زیاد نتونستم خدمت سربازی برم از مدت غیبتم ۱۶سال سپری شده و از خدمات دولتی محروم هستم الان قصد خدمت رفتن دارم ایا مدت غیبتم را چگونه محاسبه میکنن یعنی چند وقت خدمت میکنم و حقوق دریافتی چند دریافت میکنم؟ باتشکر لطفا راهنمای کنید

    1. سلام برای شما6 ماه اضافه خدمت لحاظ میشود. شما با 3 فرزند و 40 سال سن میتوانید معافیت دریافت کنید.

  10. سلام برادر من لیسانس هست آذر ماه رفته آموزشی ۰۱ بنظرتون دوماه نگه میدارن یا ۴۵ روز ؟
    و اینکه آیا تو این هوای سرد ارودگاه هم میبرن؟
    وقتی ازش میپرسم میگه همه چی دست فرمانده است معلوم نیست

  11. در دوره آموزشی حقوق سربازان همانند حالت عادی سربازی هست یا کمتر می باشد ؟
    و آیا پس از ماه اول حقوق واریز می شود یا بعد از اتمام دو ماه آموزشی حقوق واریز می شود؟

    1. سلام وقتون بخیر فرقی بین دوره آموزشی و یگان در دیافت حقوق نمیباشد

  12. سلام خدمت استاتید من دو ماه دیگه اعزامم
    متاهل و دارای یک فرزند.. ضمن اینکه مدت 180 روز هم برای غیبتم اضافه خدمت خوردم
    سوال اولم اینه حقوق سربازیم چقدر میشه و اینکه بنظرتون احیانا با بخشودگی اضافه خدمتم چقدر باید خدمت کنم
    زیر دیپلم هستم
    تشکر

  13. پسرمن هفته اول آموزشش هست خیلی پسرساده و بی مسیولیت است سه روز پیش مدخصی اومد رفت وگفت من یه کاراشتباه کردم چخولی دوستانم روکردم نگفت کجا الان اونا من روتحدید میکنن واینکه پول دادم هواموداشته باشن بیشتر توضیح نداد من نگرانشم خواهش میکنم راهنمایی کنید

  14. سلام برادر من ۴ روزه اعزام شده ولی تا حالا هیچ تماسی نگرفته یعنی اجازه تماس نمیدن؟؟

    1. سلام وقت بخیر
      اگر کارت تلفن به همراه داشته باشن امکان تماس برایشان میسر می باشد

  15. سلام برادر من ۴ روزه اعزام شده ولی تا حالا هیچ تماسی نگرفته یعنی اجازه تماس نمیدن و ما خودمون میتونیم تماس بگیریم لطفا جواب بدین؟؟

    1. سلام وقت بخیر
      اگر کارت تلفن به همراه داشته باشن امکان تماس برایشان میسر می باشد

  16. سلام من دوره تکمیلی بسیج رو به طور کامل گذروندم و همچنین خودم رو معاف از رزم کردم متاسفانه نمیدونستم سپاه معاف از رزم پذیرش نمیکند .سوال من این است که من باید دوره آموزشی بگذارنم یا خیر

    1. کی گفته سپاه معاف از رزم پذیرش نمیکنه؟
      من الان سرباز سپاهم و یه گروهانمون کلا معاف از رزمن
      اگه بسیج تکمیلی هم داشته باشین نهایتا ۳،۴ روز نگهتون میدارن و بعدش میرید سر یگانتون مستقیم، یا اگه امریه باشید میرید همونجا

      1. معاف از رزم چه کارایی رو انجام نمی‌دهد ؟؟ میشه لطفاً راهنمایی کنید

      2. من معاف از رزم هستم افتادم پادگان مالک اشتر سپاه ارومیه چطوری؟ سختیش نسبت به ارتش و نیروی انتظامی کمتره؟

      3. سلام دوره تکمیلی بسیج دقیقا چی هستش از کجا باید پیگیر شد چون عضویت بسیج رو دارم فعال هم هستم اما چندین ساله پیگیر نشدم نمیدونم الان در چه وضعیته این دوره تکمیلی چی هست ؟
        قبل از خدمت کارای امریه رو انجام داده باشیم هم دوره آموزشی کوتاه میشه ؟
        ممنون میشم راهنمایی بفرمایید

        1. سلام وقت بخیر
          برای توضیح بیشتر به کارشناسان ما تماس بگیرید.

تماس با مشاور

تماس با موبایل

هزینه تماس:

دقیقه ای 1400 الی 1800 تومان

شارژ مشاوره شما همیشه در حساب کاربریتان موجود خواهد بود و در صورت تمایل باقیمانده شارژ به کارت بانکی شما بازگردانده خواهد شد.

جهت ادامه و تماس با مشاور کلیک کنید

تماس با تلفن ثابت

شماره تماس:
نحوه پرداخت
9099071224 بدون صفر
قبض تلفن

لطفاً شماره موبایل خود را وارد کنید:

گام بعدی
بازگشت

کاربر گرامی، برای ادامه روند دریافت مشاوره، لطفاً نام خود را وارد کنید:

گام بعدی
بازگشت

سلام در چه زمینه ای نیاز به مشاوره دارید؟

گام بعدی
بازگشت

بازه زمانی مورد نظر خود را برای مشاوره انتخاب کنید:

نگران از دست رفتن بازه زمانی انتخاب شده نباشید، تا زمانی که کامل مشاوره نگرفته اید رزرو شما باقی خواهد ماند.

فوری

یکشنبه

1403/10/30

دوشنبه

1403/11/1

سه شنبه

1403/11/2

در صورت داشتن ابهام یا مواجهه با هرگونه مشکل با شماره تلفن 62999066-021 تماس حاصل نمایید

گام بعدی
بازگشت

موجودی شارژ شما:

با این میزان اعتبار شما می توانیددقیقه با مشاور صحبت کنید

دقیقه کافیست، ادامه
خرید شارژ بیشتر
بازگشت

در صورت داشتن ابهام یا مواجهه با هرگونه مشکل با شماره تلفن 62999066-021 تماس حاصل نمایید

خرید شارژ مشاوره:

بازگشت

شارژ مشاوره شما همیشه در حساب کاربریتان موجود خواهد بود و در صورت تمایل باقیمانده شارژ به کارت بانکی شما بازگردانده خواهد شد.

تایید نهایی:

موضوع

مشاوره

مدت

مشاوره

زمان

مشاوره

دقیقه

در صورت داشتن ابهام یا مواجهه با هرگونه مشکل با شماره تلفن 62999066-021 تماس حاصل نمایید

تایید نهایی
بازگشت

زمان مشاوره شما با موفقیت رزرو شد. منتظر تماس از طرف مشاور ما باشید.

در صورت داشتن ابهام یا مواجهه با هرگونه مشکل با شماره تلفن 62999066-021 تماس حاصل نمایید

پس از مشاوره بقیه شارژ شما در حساب کاربریتان باقی خواهد ماند، در صورتی که تمایل دارید باقیمانده پولتان به کارتتان واریز شود با شماره 62999066-021 تماس حاصل نمایید

تماس با مشاوران آویژه از طریق تلفن ثابت بدون گرفتن کد

پاسخگویی 8 صبح الی 12 شب حتی ایام تعطیل
اگر تلفن ثابت ندارید اینجا کلیک کنید