معافیت زخم معده و چگونگی آن
معافیت زخم معده را شاید بتوان از جمله معافیت هایی بدانیم که بسیار شایع است. البته بسیاری از افراد جامعه و مشمولان سربازی نمی دانند که بر اساس مشکل زخم معده امکان دریافت معافیت دائم یا معافیت از خدمات رزمی را دارند.
از این رو ما در این مقاله مرکز مشاوره آویژه به دنبال این هستیم که بدانیم معافیت زخم معده دقیقا چیست و چه شرایطی دارد؟
در واقع بسیاری از افراد جامعه و مشمولان خدمت سربازی نمی دانند که در آیین نامه پزشکی سازمان نظام وظیفه چیزی تحت عنوان معافیت سربازی زخم معده وجود دارد. بنابراین در ادامه سعی می کنیم شرایط این معافیت سربازی و جنبه های مختلف آن را مورد بررسی قرار دهیم، همچنین شما می توانید برای کسب اطلاعات بیشتر از مشاوران گروه آویژه کمک بگیرید.
معافیت زخم معده و شرایط آن
معافیت زخم معده بر اساس بند 5 بخش بیماری های دستگاه گوارش و جراحی های عمومی مورد بررسی قرار گرفته است. اگر بخواهیم به صورت خلاصه بگوییم معافیت زخم معده بر اساس شرایط مشمول می تواند به صورت دائم و یا معافیت از خدمات رزمی صادر شود. بر این اساس معافیت زخم معده به شرح زیر خواهد بود:
شرایط زخم معده و دستگاه گوارش | نوع معافیت |
هر نوع زخم دستگاه گوارش در موارد دارای عارضه (خونریزی، سوراخ شدگی و … ) | معافیت دائم |
هر نوع زخم دستگاه گوارش در موارد بدون عارضه | معافیت از خدمات رزمی |
🚫 همچنین در بند 4 همین بخش از آیین نامه پزشکی سازمان نظام وظیفه به بیماری مهم دیورتیکولهای مری، معده، اثنی عشر و دیورتیکولوز اشاره شده است. یکی از مسائل پزشکی که در خصوص این بیماری وجود دارد این است که دیورتیکولهای مری یا معده موجب بازگشت غذای هضم شده به مری شده که می توان آن را چیزی شبیه به رفلاکس معده دانست.
🚫 از این رو اگر بخواهیم ساده تر عنوان کنیم معافیت پزشکی رفلاکس معده زمانی امکان پذیر است که رفلاکس معده ناشی از دیورتیکولهای مری یا معده باشد. در این صورت این معافیت به صورت دائم برای مشمول صادر خواهد شد.
مراحل پزشکی دریافت معافیت زخم معده
برای گرفتن معافیت زخم معده لازم است فرد مورد آزمایش و معاینه های خاصی قرار بگیرد تا ثابت شود این بیماری در بدن وی وجود دارد و مانع از اعزام به خدمت سربازی می شود. از این رو لازم است فرد مراحل پزشکی خاصی را پشت سر بگذارد تا این مسئله اثبات شود.
نکته ای که باید بدانید این است که مشکلی مانند زخم معده یک امر کاملا مشخص و غیر قابل انکار است. از این رو با انجام یک سری آزمایشات خاص می توان صراحتا وجود یا عدم وجود این بیماری را مشخص کرد و میزان آن را نشان داد.
برای این کار لازم است فرد در سه مرحله، معاینات و آزمایشات پزشکی را پشت سر بگذارد:
🟢 معاینات اولیه توسط پزشک معتمد
🟢 معاینات تخصصی و آزمایشات لازم توسط بیمارستان نیروهای مسلح
🟢 بررسی مدارک پزشکی و آزمایشات توسط کمیسیون تخصصی پزشکی سازمان نظام وظیفه
در صورت عدم دسترسی به تلفن ثابت و دریافت بسته های مشاوره لطفا کلیک کنید.
تماس از تلفن همراه
معاینات اولیه توسط پزشک معتمد
اولین مرحله پزشکی برای گرفتن معافیت زخم معده مراجعه به پزشک معتمد جهت انجام معاینه های اولیه است. بر اساس قانون، تمامی مشمولان برای اعزام به خدمت سربازی لازم است جهت تکمیل فرم دو دفترچه اعزام به خدمت به پزشک معتمد مراجعه کنند.
این پزشک وضعیت سلامتی فرد را مورد بررسی قرار داده و امکان اعزام به خدمت وی را مورد بررسی قرار می دهد. بر اساس قانون نظام وظیفه، پزشک معتمد وضعیت سلامتی فرد را در 4 گروه تقسیم بندی می کند:
وضعیت سلامت مشمول | وضعیت خدمت |
کسانی که از نظر جسمی و روانی مشکل خاصی نداشته و آماده اعزام هستند | اعزام به خدمت |
کسانی که از نظر جسمی یا روانی دارای مشکلات خاص قابل علاج بوده که مانع از انجام برخی امور می شود. | معاف از خدمات رزمی |
کسانی که دارای مشکلات خاص روانی یا جسمانی بوده و امکان درمان آن وجود ندارد. این مشکلات به نحوی است که امکان اعزام به خدمت فرد وجود ندارد. | معافیت دائم |
کسانی که دارای مشکلات خاص روانی یا جسمی بوده که امکان درمان آن در مدت زمان خاص وجود دارد. | معافیت موقت پزشکی |
اگر فرد قصد دریافت معافیت پزشکی مانند معافیت زخم معده را داشته باشد باید در زمان مراجعه به پزشک معتمد مدارک و مستندات پزشکی خود مانند نتایج آندوسکوپی یا کولونوسکوپی را به پزشک ارائه دهد. پزشک با بررسی این مدارک و وضعیت مشمول، فرم دو دفترچه اعزام به خدمت را بر اساس نوع بیماری و معافیت احتمالی تکمیل می کند.
در نظر داشته باشید که مهم ترین عامل جهت شروع روند معافیت پزشکی، نظر پزشک معتمد در معاینه اولیه است. در صورت تشخیص این پزشک روند رسیدگی به معافیت آغاز شده و حتی با انصراف شما نیز این فرایند متوقف نخواهد شد.
در ادامه حتما این مقاله را بخوانید: لیست بیماری های معافیت پزشکی
معاینات تخصصی توسط شورای پزشکی بیمارستان
بعد از تکمیل فرم دو توسط پزشک معتمد و ثبت درخواست معافیت پزشکی توسط کاربر پلیس +10 باید منتظر باشید تا پیامکی حاوی دعوت به یک بیمارستان نظامی مشخص برای شما ارسال شود. بر اساس این پیامک شما باید در موعد مقرر در بیمارستان حاضر شده و نسبت به انجام آزمایشات تخصصی تعیین شده و معاینات لازم اقدام کنید.
لازم است بدانید که تمامی هزینه های مربوط به این آزمایشات و معاینات بر عهده مشمول بوده و سازمان نظام وظیفه تعهدی در این خصوص ندارد. در خصوص معافیت زخم معده معمولا با انجام آندوسکوپی یا کولونوسکوپی کار به اتمام می رسد و نیاز به انجام آزمایش یا معاینه دیگری وجود ندارد.
نتیجه این آزمایشات و معاینات پزشکی در شورای پزشکی بیمارستان مورد بررسی قرار گرفته و نتیجه به کمیسیون پزشکی سازمان نظام وظیفه ارسال می شود.
کمیسیون تخصصی پزشکی سازمان نظام وظیفه
آخرین مرحله پزشکی بررسی بیماری و معافیت زخم معده، کمیسیون تخصصی پزشکی سازمان نظام وظیفه عمومی است. این کمیسیون تمامی مدارک، مستندات و نتایج معاینات پزشکی را مورد بررسی قرار می دهد. همچنین از مشمول برای حضور در کمیسیون از طریق ارسال پیامک دعوت به عمل می آید.
مشمول با حضور در این کمیسیون در جریان وضعیت پرونده خود قرار می گیرد، همچنین کمیسیون این اجازه را دارد که از مشمول سوالات مشخصی کند و یا از او بخواهد آزمایشی را دوباره تکرار کند. از این رو در نظر داشته باشید که در زمان حضور در این کمیسیون تمام مدارک پزشکی خود را همراه داشته باشید، از داروها و روش های درمانی که در اختیار دارید اطلاع داشته باشید تا بتوانید به صورت کاملا دقیق در مورد آن ها صحبت کنید.
توجه داشته باشید که رای نهایی در خصوص معافیت پزشکی زخم دستگاه گوارش توسط این کمیسیون صادر می شود. در خصوص نحوه حضور در این کمیسیون و شرایطی که باید در این خصوص رعایت کنید می توانید از مشاوران آویژه کمک بگیرید.
مراحل دریافت معافیت زخم معده
در بالا مراحل پزشکی سه گانه را مورد بررسی قرار دادیم، اما سوال اینجاست که مشمول برای دریافت معافیت زخم معده چه کارهایی باید انجام دهد:
🟠 مراجعه به پلیس +10 جهت دریافت دفترچه سربازی
🟠 تکمیل فرم یک (وضعیت مشمول)
🟠 مراجعه به مرکز بهداشت جهت انجام واکسیناسیون و تکمیل فرم 5
🟠 مراجعه به پزشک معتمد
🟠 بررسی مدارک و مستندات توسط پزشک و تکمیل فرم دو توسط ایشان
🟠 ثبت درخواست معافیت توسط پلیس +10 و بازپس گیری تمامی مدارک پزشکی
🟠 حضور در شورای پزشکی بیمارستان
🟠 حضور در کمیسیون تخصصی سازمان نظام وظیفه
حداکثر تا سه ماه بعد از اتمام این مراحل، کمیسیون پزشکی سازمان نظام وظیفه نسبت به صدور رای نهایی اقدام می کند. در خصوص معافیت زخم معده باید در نظر داشته باشید که این معافیت به دو شکل معافیت دائم یا معاف از خدمت رزمی صادر می شود.
مدارک دریافت معافیت زخم معده
همانطور که در سایر مقالات آویژه عنوان شد، برای دریافت معافیت پزشکی نیاز به ارائه مدارکی در کنار مستندات پزشکی وجود دارد. این مسئله در خصوص معافیت زخم معده نیز صدق می کند:
🟣 مدارک هویتی (شامل اصل و تصویر کارت ملی و شناسنامه)
🟣 مدرک تحصیلی (اصل و تصویر گواهی موقت تحصیلی)
🟣 عکس 4*3 تمام رخ با پشت زمینه سفید
🟣 شماره حساب بانک سپه
🟣 فرم تکمیل شده شماره یک (برگه وضعیت مشمول)
این ها مهم ترین مدارکی هستند که شما در زمان مراجعه به پلیس +10 باید به متصدی امر ارائه دهید.
امکان اعتراض به رای کمیسیون پزشکی
آیا امکان اعتراض به رای کمیسیون پزشکی وجود دارد؟ بله – در واقع شما می توانید نسبت به رای کمیسیون پزشکی، اعتراض خود را به کمیسیون استان و در صورت نیاز به کمیسیون ستاد اعلام کنید. در کلام ساده تر در مرحله اول شما باید اعتراض خود را به کمیسیون استان اعلام کنید.
این کمیسیون در مرکز استان محل زندگی شما تشکیل شده و پرونده پزشکی را بررسی می کند. شما این اجازه را دارید به رای این کمیسیون نیز اعتراض کنید. با اعتراض شما پرونده به کمیسیون ستاد (سازمان نظام وظیفه) ارجاع داده میشود. در صورتی که این کمیسیون تشخیص دهد که نیاز به بررسی اعتراض وجود دارد، پرونده پزشکی به شورای عالی پزشکی ارجاع داده می شود. نظر شورای عالی پزشکی هر چیزی که باشد به عنوان رای نهایی در نظر گرفته شده و غیرقابل اعتراض می باشد.
همچنین در نظر داشته باشید که هر فرد تنها یک بار می تواند وارد مسیر معافیت پزشکی شده و در صورت رد شدن اعتراض ها عملا هیچ راهی به جز قبول رای نهایی نخواهد داشت. در ضمن امکان انصراف از ادامه مسیر معافیت پزشکی وجود ندارد و در صورت شروع شدن این مسیر، تا اعلام نظر نهایی کمیسیون مسیر ادامه پیدا می کند.
شرایط لغو معافیت زخم معده
نکته بسیار مهمی که وجود دارد این است که داشتن معافیت پزشکی ممکن است در آینده فرد تاثیر منفی داشته باشد. به طور مثال پیدا کردن شغل با کارت معافیت پزشکی کار چندان ساده ای نیست، از این رو در این بین برخی به دنبال لغو این معافیت و اعزام به خدمت سربازی هستند. حال سوال اینجاست که آیا این امکان برای افراد وجود دارد که معافیت پزشکی زخم معده خود را لغو کرده و به سربازی اعزام شوند؟
پاسخ مثبت است، اما باید در نظر داشته باشید که دو شرط بسیار مهم و اساسی وجود دارد:
🔴 اول این که وضعیت بیماری باید مورد بررسی مجدد قرار گرفته و به طور کامل بهبود پیدا کرده باشد.
🔴 دوم این که سن مشمول با توجه به مدرک تحصیلی وی نباید از حد نصاب قانونی بیشتر باشد.
مدرک تحصیلی مشمول | حداکثر سن مجاز برای لغو معافیت |
کاردانی و پایین تر | 30 سال |
کارشناسی | 33 سال |
کارشناسی ارشد | 36 سال |
دکتری | 40 سال |
در نظر داشته باشید که برای بررسی مجدد بیماری و شرایط بهبودی آن، مراحل پزشکی ذکر شده در بالا (معاینه اول، شورای پزشکی و کمیسیون تخصصی) باید دوباره طی شود.
اما نکته ای که باید بدانید این است که با لغو معافیت پزشکی عملا فرد نمی تواند از هیچ معافیت دیگری امکان استفاده کند. و باید به خدمت سربازی اعزام شود. بنابراین نمی توان با لغو این معافیت سراغ معافیتی مانند کفالت و … رفت. همچنین امکان استفاده از شرایط معافیت از خدمات رزمی نیز در این حالت وجود ندارد.
شرایط ابطال کارت قرمز سربازی و معافیت اعصاب و روان چیست؟ این مقاله را حتما بخواند: لغو معافیت پزشکی
سخنی از مشاوران آویژه
ما در این مقاله به طور کلی معافیت زخم معده را مورد بررسی قرار دادیم و دانستیم که حالت های مختلفی برای این نوع معافیت وجود دارد. بر این اساس مشمول می تواند نسبت به دریافت معافیت دائم یا معافیت از خدمات رزم اقدام کند.
توجه داشته باشید که در طول تحصیل امکان دریافت این معافیت وجود ندارد و برای شروع این روند لازم است که مدارک مورد نیاز خود را به پلیس +10 ارائه کنید. در نهایت به این موضوع توجه کنید که مدارک پزشکی ارائه شده توسط شورای بیمارستان به کمیسیون پزشکی معتبر بوده و این کمیسیون به سایر مدارک پزشکی شما توجه چندانی نشان نمی دهد.
سوالات متداول
❓آیا معافیت سربازی زخم معده وجود دارد؟
بله – بر اساس آیین نامه پزشکی سازمان نظام وظیفه امکان دریافت معافیت پزشکی برای زخم معده وجود دارد.
❓آیا حین تحصیل امکان دریافت معافیت زخم معده وجود دارد؟
خیر – مشمول تنها بعد از اتمام تحصیل می تواند نسبت به دریافت معافیت زخم معده اقدام کند.
❓انواع معافیت زخم معده کدام است؟
بر اساس میزان شدت زخم معده و شرایط دستگاه گوارشی، امکان دریافت معافیت دائم یا معافیت از خدمات رزمی برای مشمول وجود دارد.
لطفا برای استفاده از مقالات سایت به تاریخ انتشار آن دقت فرمایید در صورت هر گونه مغایرت با ما تماس بگیرید
سیر تا پیاز معافیت زخم معده + معافیت رفلاکس معده
شما می توانید با مطالعه مقالات ما در این زمینه پاسخ سئوال خود را بیابید و در صورت نیاز با تلفن ثابت و بدون پیش شماره از سراسر ایران با شماره ۹۰۹۹۰۷۱۹۸۵ تماس بگیرید.
سلام به زخم روده معافیت میدن؟
سلام وقت بخیر بستگی به درجه بیماری و شدت بیماری داره.جهت بررسی بیشتر تماس حاصل فرمایید.
سلام خدمت شما بنده سوالی دارم میخوام بدونم که بیمارستان و شورای پزشکی نیروهای مسلح میشه بیمارستان محل زندگی انتخاب کرد یا خودشون نزدیک ترین مکان انتختب نیکنن من منطقه ۱۸ هستم
سلام من تنگی شدید ناحیه مقعد دارم حدود ۷ ساله و درمان نشده که در اثر شقاق و یبوست ایجاد شده و هنگامی که غذای فاقد فیبر مصرف میکنم زخم ایجاد میشه فیشر ایجاد میشه میخواستم بدونم که بخاطر تنگی شدید و اسپاسم شدید و زخم امکان معافیت دائم دارم و معافیت زمانش چقدر طول میکشه؟
سلام خدمت شما ، بله تنگی مقعد جزو بیماری های دارای معافیت هست و حدود ۲ماه ونیم مراحل پزشکی و کمیسیون زمان میبرد.
ایا کسی که سوراخ معده حین خدمت جراحی کرده معاف دائم میشه (به دلیل مشکلات قلبی معاف از رزم هستش)
سلام اگر سوراخ شدگی یا خونریزی داشته باشد و طبق نظر نیروهای مسلح به تایید پزشکان برسد امکان معافیت هست.